Ingrediënten:
Voor ca.30 koekjes
- 250 gr roomboter op kamertemperatuur
- 100 gr bloemsuiker
- 300 gr patisseriebloem
- 1 gr fijn zeezout
- 20 gr maanzaad
- 1 el Lorann bakery emulsion citroen
- zeste van 1 grote citroen
- Bakplaat met bakmat/bakpapier
Bereiding:
Klop de boter romig met de suiker en het zout gedurende 2 minuten.
Voeg de citroenzeste, citroenemulsie en maanzaad toe en meng onder de boter.
Zeef de bloem en voeg toe, meng de bloem tot deze net is opgenomen.
Doe dit niet te lang, wanneer alle bloem is gemengd onder de boter is het prima.
Verpak het deeg in plasticfolie en maak er een rol van die een diameter heeft van ca. 6 cm
Leg het deeg in de koelkast voor ca. 2 uur, bij voorkeur zelfs een nacht.
Verwarm de oven voor op 175°C, onder en boven warmte.
Snij de rol deeg in schijfjes van ca. 0.7 mm en leg op de bakplaat met een beetje ruimte tussen.
Bak de koekjes ca. 12-14 minuten of tot de randen goudbruin zijn.
Laat ze eerst enkele minuten afkoelen op de bakplaat alvorens ze op een rooster volledig te laten afkoelen.
Je kan het deeg uiteraard ook uitrollen en met uitsteekvormpjes werken.
Zorg er steeds voor de het deeg zo koud mogelijk wordt verwerkt.
Indie het té zacht is geworden, leg je het beter weer even in de koelkast.
Ook wanneer je ze de oven in schuift, zorg je best dat het deeg nog zo koel mogelijk is.
Wanneer het deeg té zacht en warm is, gaat het tijdens het bakken ook veel sneller uitlopen en koud deeg zal beter zijn vorm houden.