Red Velvet crinkle cookies

Ingrediënten:
Ca. 40 cookies

  • 120 gr zachte roomboter
  • 2 (M) eieren op kamertemperatuur
  • 275 gr bloem
  • 20 gr cacaopoeder
  • 1 gr fijn zeezout
  • 6 gr bakpoeder
  • 170 gr fijne kristalsuiker
  • 1 1/2 el Lorann Red Velvet bakery emulsion
  • 100 gr (bakvaste) witte chocoladedrops
  • Bloemsuiker
  • bakplaat met bakpapier of bakmat

Bereiding:

Mix de boter met de suiker en het zout romig in ca. 2 minuten met ee standmixer op medium snelheid.
Voeg er de Red Velvet bakery emulsion aan toe en voeg 1 per 1 een ei toe.
Voeg het volgende ei pas toe, wanneer het eerste is opgenomen.
Meng de bloem met het cacaopoeder en bakpoeder en zeef dit bij het botermengsel.
Klop dit op een lage snelheid door tot dit is opgenomen. Voeg vervolgens nog de witte chocolade stukjes erdoor.
Verpak het deeg in folie en zet dit een nacht in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175°C, onder en boven warmte.
Weeg hoopjes af van ca. 20 gr en rol er balletjes van.
Rol elk balletje royaal door de bloemsuiker (er mag echt een hele dikke laag rond zitten) en leg op een bakplaat.
Laat tussen elk balletje ruimte, want ze lopen nog lichtjes uit.
Zet in de oven en bak ca. 14 minuten.
Laat ze een paar minuten afkoelen op de bakplaat en laat ze vervolgens op een rooster volledig afkoelen.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
nl_BEDutch