Haverkoekjes

Ingrediënten:
ca. 25 koekjes

  • 60 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gr fijne suiker
  • 100 gr lichtbruine suiker
  • 2 eieren medium, kamertemperatuur
  • 200 gr patisseriebloem
  • 130 gr grove havermoutvlokken
  • 2 gr fijn zeezout
  • 5 gr bakpoeder
  • 1 el vanillepasta
  • bakplaat met bakmat/bakpapier

Bereiding:

Klop de boter romig met de suikers, zout en vanillepasta gedurende 2 minuten.
Voeg 1 per 1 de eitjes toe . Klop tot het ene is opgenomen alvorens het 2de toe te voegen.
Meng de bloem met het bakpoeder, en voeg toe aan de boter.
Meng dit, maar zorg dat de bloem nog niet helemaal is opgenomen, voeg dan de haver toe.
Meng kort tot een deeg dat plakkerig is.
Zet het deeg in de koelkast gedurende minstens 2 uur en bij voorkeur zelfs een nacht.
Verwarm de oven voor op 180°C, onder en boven warmte.
Maak van het koude beslag hoopjes van 25 gram en vorm er bolletjes van, leg op de bakplaat met wat ruimte tussen elkaar en duw ze lichtjes platter.
Hou het deeg zo koel mogelijk tot het de oven ingaat.
Bak de koekjes ca. 14-15 minuten.
Laat ze 2 minuutjes op de bakplaat afkoelen en vervolgens volledig op een rooster.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
nl_BEDutch