Speculaasmousse

voor 4 personen :

Ingredienten :

 • 2,5 dl melk
 • Kaneelpoeder
 • 4 eieren
 • 60gr cassonade suiker
 • 60gr kandijsiroop
 • 2,5 dl room
 • 2 gelatineblaadjes van elk 3gr
 • 4 stuks speculoos
 • 3 el kristalsuiker
 • Bereiding :

  Breng de melk samen met de kaneel aan de kook. Scheid de eieren . Doe de eigelen in een kom en doer de bruine suiker en de kandijsiroop bij. Meng alles zeer goed tot één geheel zodat je zeker geen suikerkorrels meer voelt. Als de melk kookt giet je die bij het suikermengsel, roer goed met de garde. Warm dit nog een beetje op maar blijf steeds goed roeren met de garde tot het geheel gebonden is. Week de gelatineblaadjes in koud water en voeg deze toe aan het mengsel en doe er nu ook de speculaas bij. Goed roeren terwijl het geheel nog warm is. Zet dit nu in een koudwaterbad en laat volledig afkoelen. Klop ondertussen de eiwitten met de kristalsuiker stijf en klop ook de room op. Als het speculaasmengsel volledig is afgekoeld , doe er dan het eiwit bij . Roer dit voorzichtig onder en ook de geklopte room erbij mengen . Verdeel over kommetjes en laat dit in de koelkast opstijven .

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial