Rijstpap

voor 4 personen :

Ingredienten :

 • 200 gr dessertrijst , gespoeld onder water
 • 1 liter melk
 • 150 gr kristalsuiker
 • 1 vanillestokje
 • 2.5 dl room
 • snufje kaneelpoeder , wat saffraanpoeder (naar smaak)
 • Bruine suiker of vers fruit
 • Bereiding :

  Haal het merg uit het vanillestokje en doe dit in de melk , samen met de stok zelf . Laat de melk koken , voeg de rijst en suiker toe. Roer de rijst los van de bodem en laat dit garen op een zacht vuurtje ( met deksel op de pot ) tot een pap gedurende een 25 a 30 min. Roer heel af en toe . Voeg de kaneel en de saffraan eraan toe. Laat nog een half uurtje in de pot zwellen . Klop de room lichtjes op en voeg bij de pap. Doe in kommetjes en laat verder koelen in de ijskast. Serveer met eventueel wat bruine suiker of wat vers fruit !

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial