Pudding

voor 4 personen :

Vanillepudding , maar deze kan ook al basis dienen voor andere smaken pudding. Experimenteer naar hartelust zou ik zo zeggen 🙂 . Ook lekker als je op de bodem van je kommetje wat speculaas legt of petit-beurreskoekje en dan de pudding erover doen . Ammarettikoekjes kan je ook gebruiken , je kan er rozijnen door vermengen ( die je bv een uurtje laten weken hebt in wat rum ) , je kan voor een specialere toets ook eens wat sterke drank aan toevoegen . Wanneer de pudding klaar is , naar smaak bv. chocoladelikeur , pisang , baileys , talea cream , amaretto , … toevoegen . Je kan dit ook bij de melk doen en mee laten koken , dan wordt de alcohol eruit gekookt . Maar persoonlijk vind ik het lekkerder als je deze op het einde van de bereiding toevoegd .

Ingredienten :

 • 6 dl melk
 • 1 vanillestokje
 • 5 eigelen
 • 1,5 dl light room
 • 100 gr kristalsuiker
 • 50 g maïzena Plus
 • Bereiding :

  Snij de vanillestok open en haal het merg eruit , doe dit bij de melk. Kook de melk met het overgebleven vanillestokje. Klop de eierdooiers met de suiker wit en voeg er op het laatste de maïzena aan toe .Haal het vanillestokje er weer uit en giet de melk op het mengsel en roer goed door . Zet het geheel weer op het vuur, voeg de light room toe en warm het op tot op het kookpunt. blijven roeren nu .

  variaties :

  Mokkapudding : 2 a 3 el ( afhankelijk hoe sterk je deze wil ) oploskoffie meekoken met de melk.

  Hazelnootpudding :
  150 gr hazelnootpoeder toevoegen aan het eimengsel

  Chocoladepudding :30 gr ( of meer als je een intensere smaak wil ) cacaopoeder aan de melk toevoegen . En wat kookvaste chocoladedruppels vermengen onder de pudding als krokante toets !

  Rijstpudding :Tijdens het koken van de melk 120 gr dessertrijst toevoegen en dit dan 30 minuten op een zacht vuurtje laten sudderen ( regelmatig even roeren zodat het niet gaat aanbranden )

  Sojapudding :vervang de melk door sojamelk

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial