Categories: Vleesgerechten

Koolrabi met wilde eend en eekhoorntjesbrood

voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 2 koolrabi’s
  • 4 eendenborsten (wilde eend)
  • 4 stukjes eekhoorntjesbrood
  • 2 eetlepels spekblokjes
  • 1 fijngehakt teentje look
  • 2 blaadjes salie
  • Alpro soya Bakken & Braden
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • een halve fijngehakte sjalot
  • 2 dl water
  • 1 eetlepel PH Wildbouillon
  • Olijfolie
  • Kervel
  • Bereiding:

    Snijd de koolrabi’s in blokjes en het eekhoorntjesbrood in schijfjes.
    Bak de eendenborstjes 4 minuten aan beide kanten samen met de fijngehakte sjalot.
    Stoof de koolrabi’s en het eekhoorntjesbrood in een beetje olijfolie samen met het spek, de salie en de look.
    Blus de pan van het vlees met de balsamicoazijn, de sojasaus en het water en voeg er de PH Wildbouillon aan toe.
    Laat het geheel eventjes inkoken.
    Serveer de eend met het eekhoorntjesbrood en de koolrabi’s en giet er een beetje saus overheen.
    Werk af met een beetje kervel.

    receptenwijzer

    Recent Posts

    Brownie wafels

    Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

    24 uren ago

    Zoetzure groentensoep met kip

    Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

    3 dagen ago

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    6 dagen ago

    Volkoren havermout koekjes

    Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

    1 week ago

    Groentecurry met steak en noedels

    Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

    1 week ago

    Eiwitrijke havermout ontbijtwafeltjes

    Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…

    2 weken ago