voor 2 personen :
Ingredienten :
Beignetbeslag :
Voor de currysaus :
Verder :
Bereiding :
Maak het beslag klaar . Voeg alle ingredienten in een kom en maak er een vrij stevig , klontervrij , beslag van . Geen vast beslag , maar ook geen lopen beslag . Het moet mooi rond het vlees komen en er niet meteen afdruipen. Bak deze blokjes per 5 in een frituurketel van 180 ?C , mooi goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en hou ze warm .
Meng de currypoeder met de bouillon en het sap van de ananas . Warm dit op in de wok , doe er de ananasstukjes en de appelblokjes bij . Laat dit even opkoken en doe er een scheutje room bij . Bindt de saus, volgens gewenste dikte , met de maizena express. Verdeel de varkensbeignets op de borden en napeer rijkelijk met de currysaus. Dien op met gestoomde rijst.
Variatie :
Je kan dit ook met kip doen , met grote garnalen of met stukken vaste vis . Maak in het geval van de vis de blokjes wel groter . Anders gaat de vis te snel gaar zijn en droog smaken .
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…
Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…