Categories: Stoofpotjes

Stoofpotje van fazant met geconfijt witlof

voor 4 personen :

Ingredienten

  • 1 fazant
  • 12 witlofstronkjes
  • 2 eetlepels graanmosterd
  • 2 dl water
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels sherryazijn
  • Alpro soya Bakken & Braden
  • 1 eetlepel PH Wildbouillon
  • Kervel
  • Bereiding:

    Snijd de fazant in 8 gelijke stukken.
    Bak hem aan alle kanten mooi bruin in een beetje Alpro soya Bakken & Braden.
    Neem de afzonderlijke witlofblaadjes en stoom ze zacht of kook ze en spoel ze onder koud water.
    Bedek de fazant met het witlof en strooi er de suiker overheen.
    Blus dit met water, de sherryazijn en de PH Wildbouillon.
    Laat vervolgens 2 uurtjes rustig garen.
    Voeg er op het eind de graanmosterd aan toe.
    Serveer en versier met een beetje kervel.

    receptenwijzer

    Recent Posts

    Zoetzure groentensoep met kip

    Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

    1 dag ago

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    4 dagen ago

    Volkoren havermout koekjes

    Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

    6 dagen ago

    Groentecurry met steak en noedels

    Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

    1 week ago

    Eiwitrijke havermout ontbijtwafeltjes

    Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…

    2 weken ago

    Romige macaroni met groenten en chipolataworstjes

    Ingrediënten:Voor 2 personen 300 gr chipolataworst 130 gr korte macaroni 1/2 kleine courgette, in blokjes…

    2 weken ago