Categories: Sauzen

Tomatensaus provençale

voor 4 personen :

Ingredienten :

  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 ui , fijngesnipperd
  • 2 teentjes look , fijngesnipperd
  • 2 el bloem
  • 1 blikje geconcentreerd tomatenpuree
  • 1 koffielepel provencaalse kruiden
  • snuifje oregano
  • snuifje basilicum
  • 1 blokje knorr bouquet proven?ale
  • 1 el balsamicoazijn
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Bereiding :

    Verhit de olie en fruit de ui en de look . Doe er de bloem bij roer dit goed . Giet onder voortdurend roeren de bouillon erbij tot u een gladde saus hebt. Doe er de tomatenpuree bij en de azijn. Vermeng dit goed en laat eventjes sudderen op een zacht vuurtje . Doe er de kruiden bij en het kruidenblokje. Nog eens goed vermengen .

    receptenwijzer

    Recent Posts

    Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

    Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

    3 dagen ago

    Brownie wafels

    Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

    5 dagen ago

    Zoetzure groentensoep met kip

    Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

    7 dagen ago

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    1 week ago

    Volkoren havermout koekjes

    Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

    2 weken ago

    Groentecurry met steak en noedels

    Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

    2 weken ago