Categories: Soep

Champignonroomsoep

voor 6 personen :

Ingredienten :

  • 200 gr verse champignons , in schijfjes
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 1,5 dl groentebouillon
  • 1 eierdooier
  • 2 eetlepels room
  • citroensap
  • Bereiding :

    Smoor de champignons in de hete boter. Roer de bloem erdoor en voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Ondertussen goed blijven roeren. Laat dit een 10 minuten koken op een zacht vuurtje. Meng de room met de eierdooier en een paar druppels citroensap en bind hiermee de soep.

    receptenwijzer

    Recent Posts

    Groentenpuree met kip-kaasballen

    Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…

    5 uren ago

    Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

    Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

    3 dagen ago

    Brownie wafels

    Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

    5 dagen ago

    Zoetzure groentensoep met kip

    Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

    1 week ago

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    1 week ago

    Volkoren havermout koekjes

    Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

    2 weken ago