Ovengebakken havermout met kokos, noten en gevriesdroogd fruit

Ingrediënten:
6 porties

  • 100 gr havermeel
  • 100 gr havermoutvlokken
  • 3 gr bakpoeder
  • 1 gr fijn zeezout
  • 40 gr zusto of suiker (of 2 el honing, ahorn, …)
  • 60 gr notenmix, gehakt (macademia, amandel, pecan, hazelnoot….)
  • 25 gr kokosschilfers
  • 20 gr gevriesdroogde tropical mix (denotenshop.be)
  • 150 ml kokosmelk 6%
  • 150 ml amandelmelk
  • 1 large ei
  • 50 gr skyr of griekse yoghurt
  • 1 tl vanille extract
  • Bakspray
  • Bakvorm 20×20

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C, hetelucht.
Meng het havermeel met havervlokken, bakpoeder, zout, zusto, gehakte noten, kokos en tropical mix.
Mang goed.
Meng de kokosmelk met amandelmelk, skyr of griekse yoghurt, het ei en vanille extract.
Meng de natte ingrediënten goed door de droge.
Vet de bakvorm in en stort het beslag in de vorm.
Zet in de oven en bak 25 tot 30 minuten.
De koek veert lichtjes mee wanneer klaar.
Laat een paar minuten rusten in de vorm, laat daarna volledig afkoelen op een rooster.
Verdeel in 6 stukken.
Bewaar in een luchtdichte doos in de koelkast of vries de porties in.
Heerlijk als ontbijt of gezond tussendoortje.
Kan lauw of koud gegeten worden.

Je kan havermeel makkelijk zelf maken door de havermoutvlokken tot meel te blenden in een blender.
I.p.v. van havermeel en havervlokken, kan je ook alleen havermeel of alleen havervlokken gebruiken.
Gevriesdroogd fruit kan vervangen worden door vers of diepvries, gevriesdroogd fruit is intenser van smaak en bewaard lang.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
nl_BEDutch