
Ingrediënten:
Voor 4 porties:
- 500 gr Griekse yoghurt of skyr
- 240 ml (amandel)melk
- 80 gr chiazaad
- 2 el zusto (of een andere zoetstof, gewone suiker, honing, ahorn ….)
- 1 el vanille extract
- Topping naar keuze : fruit, noten, granola, …
Bereiding:
Meng alles samen en doe dit in 4 (afsluitbare) potjes.
Zet minstens enkele uurtjes in de koelkast voor consumptie, bij voorkeur een nacht.
Variaties:
Dit is een basisrecept, dus van smaken kan je eindeloos variëren.
Hier enkele ideetjes:
Meng er eventueel wat fruitspread onder, of serveer in laagjes pudding en fruitspread.
Rasp er wat pure chocolade onder voor een stracciatella effect.
Meng er pure cacaopoeder door , voor een chocoladevariant (40 gr op dit volledige recept)
Gebruik kokosmelk en eventueel kokosyoghurt voor een kokosvariant.
Of kokosmelk met griekse yoghurt of skyr en meng er wat geraspte kokos door.
Please follow and like us: