Ingrediënten:
Ca. 12 mini pannenkoekjes (voor 1 persoon)
- 2 eieren
- 1 rijpe banaan
- 8 gr cacaopoeder
- 50 gr havermeel
- Optioneel: 1 el ahorn siroop
- 1 el griekse yoghurt
- blauwe bessen
- Antikleefpan
- Spatel
Bereiding:
Doe banaan, cacaopoeder, eitjes, havermeel en yoghurt (optioneel ook ahorn siroop) samen in een kom en mix tot een glad beslag.
Laat een antikleefpan goed warm worden op een medium hoog vuur.
Schep enkele hoopjes beslag in de pan (1 el per hoopje) spreid ze wat open (grote pan kan je ca. 5 hoopjes beslag lepelen) en duw enkele besjes er bovenop.
Laat ze een 2 minuten bakken aan de ene kant. (Je ziet putjes verschijnen wanneer je ze kan omdraaien) en een 2 minuten aan de andere kant.
Serveer ze warm.
Garneer er eventueel nog wat extra besjes bij , extra yoghurt , siroop….
Je kan het havermeel vervangen door volkorenbloem, gewone bloem…
Ook zou je het meel kunnen vervangen door 30 gr chocolade eiwitpoeder, als je een eiwitrijk ontbijt wil.
Zorg dat je antikleefpan ook echt een antikleef is, we gebruiken hier immers geen vetstof om te bakken, wat je overigen wel kan gebruiken als je dat toch wenst.