Ovenschotel met aardappel, broccoli, zoete aardappel, balletjes en tomatensaus

Ingrediënten:
Voor 4 personen

  • 600 gr voorgekookte aardappelschijfjes
  • 1 kleine zoete aardappel, in blokjes
  • 1/2 rode paprika, in reepjes of blokjes
  • 1/2 broccoli in roosjes
  • 1 wortel, in schijfjes
  • 1 ui, in stukjes
  • 1 teen look, fijngesneden
  • 300 gr varkensgehakt
  • 500 gr passata
  • peper en zout
  • 1 el italiaanse kruidenmix
  • 200 gr geraspte mozzarella
  • fijngesneden peterselie
  • olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C, hetelucht.
Vorm van het gehakt balletjes (ca. 2 cm)
Doe in een ruime ovenschaal wat olijfolie en doe hierin de zoete aardappel, paprika, broccoli, wortel, look en ui.
Meng goed door en kruid met peper, zout en wat italiaanse kruiden.
Dek af met aluminiumfolie en zet dit 20 minuten in de oven.
Verwarm de passata lichtjes in de microgolfoven zodat deze lauw is.
Voeg na de 20 minuten de passata toe, de balletjes en meng even door.
Schik de aardappelschijfjes over de groenten en dek opnieuw af met de aluminiumfolie.
Zet 15 minuten opnieuw in de oven.
Neem de aluminiumfolie eraf, bestrooi rijkelijk met mozzarella en laat nog ca. 20 minuten bakken zonder aluminiumfolie, zodat alles mooi kan kleuren.
Voeg of de aardappelen gaar zijn en serveer met wat verse peterselie.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
nl_BEDutch