
Ingrediënten:
Voor 2 personen
- 450 gr voorgekookte krieltjes of aardappelschijfjes
- 1 grote aubergine, in blokjes
- 1/2 rode paprika, in blokjes (optioneel)
- 3 tomaten, ontveld en in stukjes
- 1 teentje look, geperst
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 300 gr gehakt (naar keuze)
- 250 gr ricotta
- scheutje room
- 1 pot (400 gr) siciliana pastasaus (bv bertolli)
- 30 gr tomatenconcentraat
- 100 gr geraspte mozzarella (of een griekse kaassoort die geschikt is om te gratineren)
- gedroogde oregano
- kaneelpoeder
- peper en zout
- 1/2 tl maggi kruidenbouillon
- Ovenschaal
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C, hetelucht.
Meng de ricotta met een klein scheutje room, zodat deze mooi uitsmeerbaar is.
Kruid met wat peper, zout en snufje kaneel.
Zet opzij.
Neem een diepe pan en bak in een klein scheutje olijfolie het gehakt aan, op een medium hoog vuur.
Kruid het met peper, zout en voeg de sjalot en look toe.
Bak een minuutje door.
Voeg het tomatenconcentraat toe en bak dit ook heel even mee zodat de aciditeit eruit gaat.
Voeg de aubergine toe, tomatenblokjes, krieltjes (of aardappelschijfjes) en de paprika, zet het vuur wat zachter.
Laat dit 5 minuutjes stoven, roer regelmatig.
Voeg de siciliana saus toe en de bouillon en roer goed door, eventueel kan je een klein scheutje water of melk toevoegen als de saus wat te droog voelt.
Voeg 1/4 tl kaneel en 1 tl oregano ook toe en laat de saus nog een 5 minuten verder sudderen.
Kruid eventueel extra bij met peper en zout.
Stort alles in een ovenschaal , en strijk het ricottamengsel er gelijkmatig over.
Overstrooi met mozzarella en een beetje gedroogde oregano.
Zet ca. 15-20 minuten in de oven.