Kip met appelmoes en ovengroenten

Ingrediënten:
voor 2 personen

  • 2 dikke kippenborstfilets
  • Kippenkruiden
  • 4 dikke appelen (jonagold, pink lady, …), geschild en in blokjes
  • 1 el citroensap
  • 500 gr voorgekookte krieltjes, in partjes
  • 1 kleine zoete aardappel, in partjes
  • 1 kleine rode parika, in blokjes
  • 1 kleine courgette, in blokjes
  • Teentje look, fijngeperst
  • 1 kleine sjalot, fijngesneden
  • Peper, zout, vadouvan
  • olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C, hetelucht.
Meng alle groenten, look en sjalot in een ovenschaal.
Doe er enkele eetlepels olie bij en kruid met vadouvan.
Hussel goed door elkaar.
Dek af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven.
Kruid de kippenborstfilet met kippenkruiden, bak ze eerst rondom aan in de pan op een medium hoog vuur, gedurende een paar minuutjes.
Ze moeten rondom goudbruin zijn, maar nog niet gaar.
Zet nadien de filets bij in de oven en laat verder bakken tot ze gaar zijn. (Ca 20 minuutjes)
Neem de aluminiumfolie van de groenten, schep om en zet nog 15 minuten, in de oven, zonder folie.
Maak ondertussen de appelmoes: doe de appelblokjes in een kommetje met citroensap en 1 dl water, zet op medium hoog vuur tot het water pruttelt.
Zet het vuur wat zachter en laat de appeltjes zachtjes garen onder deksel tot ze zacht zijn.
Mix de appeltjes.
Serveer de groenten met de kip en de appelmoes.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
nl_BEDutch