
Ingrediënten:
Voor 4 personen
- 300 gr kippengehakt
- 2 tenen look, geperst
- 2 sjalotten, fijngesneden
- 400 gr butternutpompoen, blokjes 2cm
- 2 middelgrote rode paprika’s, in blokjes
- 800 gr tomatenblokjes uit blik
- 70 gr tomatenconcentraat
- 150 gr verse spinazie
- Verse peterselie
- 1 el pumpkin spices
- Peper, zout
- 1 tl oregano
- 1 tl tijm
- 1/2 blokje kruidenbouillon
- 1 dl melk
- 2 dl water
- 50 gr roomkaas
- 125 gr volkoren lasagnebladen
- 100 gr geraspte mozzarella kaas
- Olijfolie
- Ruime diepe pan (al dan niet ovenbestendig)
- Ovenschaal
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C, hetelucht
Doe de pompoenblokjes en paprikablokjes in een ruime ovenschaal, doe er 2 el olie bij, 1 tl tijm, 1 tl oregano, peper en zout.
Hussel goed door elkaar en zet in de oven gedurende 30 minuten.
Schep halverwege eens om.
Doe in een diepe antikleefpan wat olie en fruit de look en sjalot hierin aan op een medium hoog vuur.
Voeg het kippengehakt toe en bak rul.
Kruid met 1 tl oregano, wat tijm, peper en de pumpkin spices.
Laat even mee bakken, voeg het tomatenconcentraat toe en laat eveneens een half minuutje mee bakken.
Voeg er de tomatenblokjes aan toe, roer goed door, voeg bouillonblokje, water en melk toe en laat aan de kook komen.
Eens dit begint te pruttelen zet je het vuur zacht.
Zet een deksel schuin op de pan en laat de saus 15 minuten pruttelen.
Breek ondertussen de lasagnevellen in stukken.
Steek na 15 minuten 1/3de van de lasagnestukjes rechtop in de saus, laat 2 minuten verder pruttelen en steek er dan de 2de lading bij, opnieuw een 2 minuutjes wachten alvorens de 3de reeks stukjes erbij kan.
Laat 5 minuutjes pruttelen en roer dan de saus door.
Zorg dat er niet te veel stukjes lasagne aan elkaar kleven.
Voeg de roomkaas toe en de spinazie.
Voeg de spinazie in deeltjes toe, eens de eerste geslonken zijn, voeg je opnieuw wat toe tot ze allemaal door de saus zitten.
Voeg er de gebakken pompoenblokjes en paprika aan toe, roer goed om.
Roer wat versgehakte peterselie door de saus.
Indien je pan in de oven mag, strooi je wat geraspte kaas over de schotel en zet nog 20 minuten in de oven (eveneens 180°C, hetelucht)
Of stort het geheel in een ruime ovenschaal, kaas erover en de oven in.
Werk verder af met extra verse peterselie.