Ingrediënten:
voor 2 tot 3 personen
- 250 gr korte (volkoren) macaroni
- 750 ml volle melk (of minstens halfvol, maar geen magere)
- 100 gr philadelphia look & fijne kruiden
- 80 gr geraspte kaas (mengeling van cheddar, emmental en gruyére)
- 250 gr kalkoenfilet, in reepjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- peper en zout
- 1 el italiaanse kruidenmix
- 1 tl mosterd
- 1 el spaghettikruidenmix
- 1 tl lookpoeder
- 1 el kippenkruuiden
Bereiding:
Kruid de kalkoenreepjes met de kippenkruiden en bak ze kort aan (ze hoeven nog niet persé gaar te zijn), voeg er de paprika aan toe en bak ze een minuutje mee.
Neem van het vuur en zet opzij.
Neem een diepe antikleefpot en zet op een middelhoog vuur.
Doe er de melk in en de macaroni, lookpoeder, spaghettikruiden en de italiaanse kruiden.
Zodra het bijna kookt, zet het vuur laag en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.
Roer af en toe even door.
De laatste 2 minuten voeg je de kalkoenreepjes en de paprika weer toe.
Voeg de roomkaas toe en de mosterd, roer goed door en vervolgens de gemalen kaas.
Roer tot een smeuïg geheel.
Kruid bij met peper en zout.
Je hebt het vet nodig dat in volle melk zit om de pasta “creamy” te maken, met magere melk gaat dit nooit lukken.
De roomkaas en gemalen kaas kan je wel in light varianten nemen indien gewenst.