Heksenvinger koekjes (shortbread koekjes)

Ingrediënten:
Voor ca. 14 koekjes

  • 150 gr zachte roomboter
  • 60 gr kristalsuiker
  • 230 gr bloem
  • 1/2 tl fijn zeezout
  • 1/4 tl vanilleboonpasta
  • groene gelkleurstof
  • Blanke, hele amandelen
  • Zwarte eetbare verf
  • rode bessengelei
  • Bakspray
  • Wilton bakpan heksenvingers (je kan ze ook zonder pan maken)

Bereiding:

Klop de boter cremig met een spatel in een ruime kom, voeg de suiker toe en het zout en klop dit goed door zodat het wat zalvig wordt.
Voeg de vanille toe en de groene gelkleurstof (doe dit zo donker als je zelf wil, door de bloem wordt de kleur ook weer wat bleker) en meng eronder.
Voeg nu de bloem toe. Meng dit door het botermengsel tot je een zandkorrellige textuur verkrijgt.
Daarna ga je met je schone! handen tot een deeg samenknijpen. Doe dit zo kort mogelijk. Eens het een deeg gevormd is, is het goed.
Dit duurt dus echt maar een minuut.
Verpak het deeg in folie en leg het een uurtje of overnacht in de frigo.

Verwarm de oven voor op 190°C, onder en boven warmte.
Verwerk het deeg, bij voorkeur, zo koud mogelijk

Indien je de bakpan hebt:
Vet de bakpan in met bakspray.
Leg een blanke amandel op de plek waar de nagel zichtbaar is.
Neem porties van het deeg en duw zo kort mogelijk in de vorm.
Zet in de oven en bak de koekjes ca. 12 tot 15 minuten.
Laat ze 5 minuten koelen in de pan alvorens eruit te nemen.
Neem voorzichtig uit de pan en leg op een rooster om volledig af te koelen.

Zonder de bakpan:
Rol van het deeg worstjes van ca. 2 cm diameter en 10 cm lang
Leg op een bakplaat met bakmat/bakpapier en laat wat ruimte tussen.
Bekijk een beetje de anatomie van je vinger 🙂 en maak ribbeltjes met een mes en duw holtes waar nodig.
Duw een blanke amandel in het voorste deel van de vinger.
Zet in de oven en bak 12-15 minuten.
Laat ze 5 minuten rusten op de bakplaat alvorens ze op een rooster volledig af te laten koelen.

Afwerking:
Kleur met eetbare zwarte verf de nagels zwart
Schik ze op een schaaltje en gebruik de bessengelei voor een “bloederig” effect.

Tip: Als de amandel toch zou losgekomen zijn kan je deze altijd met een beetje gesmolten chocolade weer vastzetten.
Eventueel kan je rode smeltchocolade gebruiken en dit gebruiken om onder de nagels te spuiten, doe het wat overtollig zodat het lijkt dat je bloederige nagels hebt 🙂

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
nl_BEDutch