
Ingrediënten:
Voor 6 cupcakes
Voor de chocolade cupcakes:
- 77 gr bloem
- 100 gr fijne kristalsuiker
- 3 gr bakpoeder
- mespuntje fijn zeezout
- 1 gr oploskoffie
- 15 gr cacaopoeder
- 1 ei, kamertemperatuur
- 65 gr zonnebloemolie
- 90 ml melk, kamertemperatuur
- 1/2 kl vanille extract
- cupcakepapiertjes met een halloweenthema of in halloweenkleurtjes (oranje, paars, zwart, groen)
- cupcake bakvorm
Decoratie:
- XXL marshmallows
- Witte rolfondant
- zwarte sprinkles voor de oogjes
- eetbare lijm
- coctailprikkertjes
- ronde uitsteker 10 cm diameter
Bereiding:
Maak eerst de cupcakes:
Doe de papiertjes in de bakvorm en verwarm de oven voor op 170°C, onder en boven warmte.
Zeef de cacao en bakpoeder bij de bloem en voeg zout en oploskoffie toe. Meng dit goed door elkaar.
Meng vervolgens in een ruime kom, het ei met de melk, de olie, suiker en vanille extract.
Klop met een elektrische mixer dit mengsel luchtig gedurende 1 minuut.
Voeg de droge ingrediënten bij het eimengsel en klop nog even goed door gedurende 30 seconden.
Vul de vormpjes met het beslag voor 3/4 en zet ze in de oven.
Bak de cake’kes gedurende ca. 24 minuten.
Ze zijn klaar als je met een prikker in het cake’je prikt en dit er droog uit komt.
Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
Maak de decoratie:
Rol de witte fondant dun uit (2-3 mm) en steek met de uitsteker er 6 cirkels uit.
Neem een marshmallow, doe wat eetbare lijm bovenop de marshmallow en drappeer het witte fondantcirkeltje over de marshmallow.
Duw een beetje aan.
Duw met een pincet 2 zwarte ronde sprinkles in de fondant, haal ze er even weer uit (je hebt nu de holte voor de oogjes gemaakt) en doe wat eetbare lijm in de holtes.
Duw de zwarte bolletjes er weer in.
Indien je zwarte zwarte korte staafjes hebt, kan je er wenkbrauwtjes mee maken. Kleef deze eveneens vast met lijm.
Prik onderaan de marshmallow een coctailprikker, zo kan je het spookje makkelijker op je cupcake plaatsten en blijft het staan. (Verwittig uiteraard je gasten dat er een prikker inzit!)