
Ingrediënten:
Voor 2 personen
- 200 gr volkorenspaghetti
- 80 gr versgeraspte parmezaan (fijn geraspt)
- parmezaanschilfers voor de afwerking
- 300 gr kippenfilet of kippenhaasjes
- 80 gr panko
- 1 el provençaalse kruiden
- 1 ei, losgeklopt
- enkele el bloem
- peper en zout
- 1 sjalot, fijngesneden
- 1 teen look, fijngeperst
- 2 à 3 dikke, rijpe, smaakvolle tomaten (ontveld en in stukken)
- 1 el tomatenconcentraat
- 1/2 groentenbouillonblokje
- 1 el spaghettikruidenmix
- verse basilicum naar smaak, fijngesneden
- verse peterselie naar smaak, fijngesneden
- rucola
- olijfolie en zonnebloemolie
Bereiding:
Maak de tomatensaus.
Doe een scheutje olijfolie in een ruime en diepe antikleefpan en zet op een medium vuur.
Stoof de sjalot en look wat glazig, voeg het tomatenconcentraat toe en spaghettikruiden en stoof een minuutje mee.
Voeg de tomatenstukken toe en het bouillonblokje, roer even goed om en zet een deksel op de pan.
Zet het vuur laag en laat dit een 10 minuutjes zachtjes sudderen tot de tomaten wat uit elkaar vallen.
Voeg indien nodig, kleine scheutjes water toe als het geheel wat te droog wordt. Maar als je goede tomaten gebruikt, heb je meestal voldoende met het sap van de tomaten.
Mix de saus glad, kruid met peper en zout, verse basilicum en peterselie.
Laat ze nog een 5 minuten verder pruttelen, zonder deksel.
Indien gewenst kan je de saus zeven.
Maak de krokante kip:
Snij de kippenfilet in stukken van ca. 6 cm. Als je kippenhaasjes gebruikt, kan je ze in zijn geheel gebruiken.
Doe wat bloem in een schaal, het ei in een schaal en meng de panko met provençaalse kruiden en 30 gr van de geraspte parmezaan, doe dit ook in een schaal.
Wentel de kippenstukken in de bloem, klop het overtollige eraf.
Wentel door het ei en vervolgens door het pankomengsel.
Leg ze op een bord.
Neem een antikleefpan, doe er zonnebloemolie in tot de bodem net een laagje heeft.
Laat dit op een medium hoog vuur heet worden en bak de kippenstukken hierin gedurende 5 minuten aan elke zijde.
Zijn de stukken dikker, zal je meer tijd nodig hebben en mogelijk ook het vuur wat lager moeten zetten zodat ze mooi gelijkmatig garen , zonder te verbranden.
Kook de spaghetti volgens aanwijzing op de verpakking.
Giet af en meng er de tomatensaus onder en de rest van de geraspte parmezaan.
Serveer er de krokante kippenstukken bij, parmezaanschilfers en wat rucola.