Tagliatelle met truffelroom, parmezaanse kaas, kip en champignons

Ingrediënten:
Voor 2 à 3 personen

  • 200 gr tagliatelle
  • 300 gr kippenfilet, in reepjes
  • peper en zout
  • 200 gr champignons, in schijfjes
  • 1 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 teen look, fijngeperst
  • 1 potje philadelphia light (220 gr)
  • 2 dl light room
  • 50 gr versgeraspte parmezaanse kaas
  • 60 gr pesto al tartufo (o.a. bij oil&vinegar)
  • 1/4 tl truffelpoeder (o.a. bij oil&vinegar)
  • versgehakte peterselie
  • olijfolie

Bereiding:

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking, bewaar een beetje van het kookwater.
Kruid de kip met peper en eventueel wat zout.
Neem een antikleefpan, doe er een scheutje olie in en bak hierin de kippenreepjes op een medium hoog vuur.
Haal ze uit de pan en hou opzij.
Doe er weer wat olie in, doe sjalot en look hierin en fruit glazig.
Voeg de champignons toe en bak ze goudbruin.
Voeg de kip weer toe, voeg philadelphia en room toe en roer goed om.
Zet het vuur iets zachter.
Verdun de saus met wat van het pasta kookwater.
Voeg de pesto al tartufo toe en de geraspte kaas.
Indien nodig voeg je nog extra kookwater toe.
Meng er de gekookte pasta onder en voeg er de truffelpoeder aan toe.
Meng alles nog even goed en serveer de pasta met wat gehakte peterselie.

Variaties:
In het seizoen kan je zeker gebruik maken van een mengeling boschampignons, of gebruik kastanjechampignons.
De kip kan worden vervangen door bv. parelhoen om het nog feestelijker te maken.
De pârmezaanse kaas, kan je ook vervangen door geraspte pecorino.
I.p.v. truffelpesto kan je ook een truffeltapenade nemen, gebruik hiervan iets minder omdat dit steviger zal doorsmaken.
Je kan de philadelphia er ook uit laten en alleen room gebruiken.
Kies voor kwaliteitsvolle kazen en truffelproducten. Sommige pesto’s en tapenades bevatten maar een fractie van de truffel…

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
nl_BEDutch