Ingrediënten:
Voor 2 personen:
- 250 gr tortellini met spinazie en ricotta (vers)
- 500 gr asperges, geschild en in kleinere stukjes gesneden
- 100 gr gekookte hamblokjes
- 1 sjallot, fijngesneden
- 120 gr philadelphia natuur
- 1 à 1 1/2 dl kookwater van de pasta en asperges
- 1/2 bakje verse tuinkers, fijngesneden
- peper, zout
- 1/2 tl Maggi tuinkruiden bouillonpoeder
- verse bieslook, fijngesneden
- olijfolie
Bereiding:
Kook de asperges in ruim kokend water gedurende 5 minuten.
Haal ze er met een schuimspaan uit en kook in hetzelfde water de tortellini volgens aanwijzing op de verpakking.
Haal eveneens met een schuimspaan uit het water, voeg ij de asperges en neem ca. 1 dl à 1 1/2 dl kookvocht af.
De rest giet je weg.
Doe wat olie over de asperges en tortellini.
Doe een scheutje olie in dezelfde kom en fruit de sjalot glazig op een zacht vuurtje.
Voeg de philadelphia toe en het kookwater, roer goed door tot een saus.
Voeg de hamblokjes toe, de bouillon, peper en zout.
Laat even pruttelen tot de saus wat gebonden is.
Neem van het vuur en voeg de tuinkers toe, de tortellini en asperges.
Roer goed om.
Serveer met de verse bieslook.