Ovenschotel met Orzo, lamsgehakt en aubergine

Ingrediënten:
voor 2 a 3 personen:

  • 120 gr Orzo (griekse pasta)
  • 250 gr lamsgehakt
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 1 teen look, fijngeperst
  • 1 wortel, in kleine blokjes
  • 1 stengel selder, in kleine blokjes
  • 1 pot (500 gr) rode saus met gegrilde groenten (Palazzo Aldi)
  • 1 dl water
  • 30 gr tomatenconcentraat
  • 1 a 2 grote aubergine , in fijne schijfjes
  • 1 potje ricotta (250 gr)
  • 1 ei
  • 150 gr geraspte mozzarella
  • 1 el oregano, gedroogd
  • 1 tl tijm, gedroogd
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • Ovenschaal
  • grillpan
  • stoofpan met deksel en antikleeflaag

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C, hetelucht.
Doe wat olijfolie in een ruime pan met antikleeflaag en bak hierin het gehakt rul op een medium hoog vuur.
Voeg de sjalot, look, wortel en selder toe, alsook 1/2 el oregano, 1 tl kaneel, de paprikapoeder, tijm en het tomatenconcentraat.
Bak dit heel even mee.
Voeg de orzo toe en de saus met 1 dl water.
Zet het deksel op de pan en laat dit een 10 minuutjes garen op een zacht vuurtje of tot de pasta beetgaar is, roer af en toe.
Meng de ricotta met het ei, overige kaneel en oregano en 50 gr geraspte mozzarella.
Grill de schijfjes aubergine.
Doe een laagje vleessaus in de ovenschaal, verdeel hierover wat schijfjes aubergine en een dun laagje ricotta-ei mengsel.
Herhaal dit nog 1 a 2x en eindig met een laagje ricotta-ei mengsel.
Strooi de overige mozzarella hierover en eventueel nog een beetje gedroogde oregano.
Zet in de oven voor 20 minuten.
Serveer meteen.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial