Gegratineerde macaroni met spek, bloemkool en raclettekaas

Ingrediênten:
Voor 2-3 personen:

  • 150 gr korte (volkoren) macaroni
  • 1/2 bloemkool, in roosjes
  • ca. 6 dl volle melk
  • 100 gr philadelphia look en fijne kruiden
  • 400 gr raclettekaas
  • 1/2 blokje groentenbouillon
  • snufje nootmuskaat
  • 1/4 tl lookpoeder
  • 1/4 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl oregano
  • 1/2 tl basilicum
  • snufje komijnpoeder
  • peper
  • 300 gr gerookte spekblokjes
  • Ruime ovenschaal

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C, hetelucht.
Bak de spekblokjes krokant.
Kook de bloemkool beetgaar.
Doe de melk met het bouillonblokje in een ruime (antikleef)kookpot en voeg de macaroni toe.
Kook op een medium hoog vuur in ca. 10 minuten beetgaar, met een deksel schuin op de pot.
Voeg de philadelphia toe en de helft van de raclettekaas, roer goed door tot de kaas gesmolten is (voeg eventueel nog wat melk toe als het té stevig wordt)
Voeg de kruiden toe en de gebakken spekblokjes.
Doe alles over in een ovenschaal en schik de bloemkoolroosjes over de macaroni, verdeel de overige raclettekaas over de schotel.
Zet in de oven ca. 15 a 20 minuten tot de kaas lichtjes gekleurd is.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
nl_BEDutch