Aperohapje

Aperitieftoastjes met camembertcreme en granaatappel

Ingrediënten:

  • 70 gr camembert,zonder de korst en in stukken
  • 60 ml kookroom
  • 40 gr geraspte gruyère
  • Peper, nootmuskaat
  • Zakje dunne toastjes
  • Pitjes van de granaatappel
  • Verse peterselie

Bereiding:

Maak de camembertcreme:

Zet een pannetje op het vuur en laat de room aan de kook komen.
Neem van het vuur en voeg de camembert en geraspte kaas toe.
Je moet een dikke saus bekomen.
Kruid zo nodig met peper en nootmuskaat.
Laat de creme volledig afkoelen.

Besmeer een toastje met de creme, leg er wat granaatappelpitjes op en werk af met de peterselie.

Tips:
Je kan uiteraard ook gewoon een potje creme de camembert gebruiken , of de toastjes beleggen met een stukje gewone camembert en daar de pitjes opleggen.
Of gebruik veenbessensaus,vijgencompote, ook heel lekker.

receptenwijzer

Share
Published by
receptenwijzer

Recent Posts

Frangipanetaart met frambozen

Ingrediënten:Voor 1 taart van 23cm 1 vel bladerdeeg, kant en klaar Snufje zeezout 100 gr…

2 dagen ago

No bake Cheesecake met fruit

Ingrediënten:Voor 1 cheesecake van ca. 16 cm øMaak de taart een dag op voorhand 200…

4 dagen ago

Ovengebakken wraprolletjes met groenten, kip en gehakt

Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…

1 week ago

Groentenpuree met kip-kaasballen

Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…

2 weken ago

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

2 weken ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

2 weken ago