Ingrediënten:
Voor een 10 tal mini taco’s
Limoen Teriyaki saus:
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C, onder en boven warmte.
Steek 10 rondjes uit de 2 vellen veggie wraps.
Smeer ze goed in met olijfolie.
Draai de cupcakevorm om zodat de cups omhoog steken en steek elk rondje tussen 2 cups in. Zodat je een halve maan krijgt (een taco vorm dus)
Zet in de oven en bak ze ca. 3à5 minuten.
Hou dit goed in de gaten want ze gaan snel van goed gebakken naar verbrand !
Je wil een krokant taco”tje.
Laat ze afkoelen.
Intussentijd bak je de krokante kippenhaasjes in een bodem olie of de friteuse.
Maak de teriyaki saus:
Voeg alle ingrediënten samen in een pannetje, behalve de maïzena.
Zet op een medium hoog vuur en breng aan de kook, laat dit even koken tot dd suiker opgelost is.
Dik de saus in met de maïzena,voeg geleidelijk toe tot je een consistentie hebt van een dikkere saus.
Vul elk taco’tje met een klein beetje saus, wat ijsbergsla, krokant kipje en weer wat saus. Werk af met wat gesnipperde bieslook.
Tips:
Je kan uiteraard kant en klare teriyaki saus gebruiken
Ook de krokante kip kan je kant en klaar kopen (bv mora Crispy chick’n)
Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…
Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…