Ingrediënten:
Voor 2 personen
Bereiding:
Meng in een kom enkele lepels bloem met wat kippenkruiden en lookpoeder.
In een andere kom klop je het ei los met een klein scheutje water.
In een 3de kommetje doe je het paneermeel.
Dep de kippenhaasjes goed droog.
Wentel elk stukje eerst in de bloem, klop het overtollige er goed af.
Vervolgens wentel je elk stukje in het ei en als laatste in het paneermeel.
Leg ze op een bord (niet op elkaar leggen).
Laat de friteuse warm worden op 170°C en bak de haasjes ca. 4 minuten.
Leg er niet te veel tegelijk in.
Check of ze gaar zijn, snij eventueel een stukje door.
Leg ze op een vel keukenpapier om het overtollige vet op te vangen.
Serveer ze met een saus naar keuze.
Tip:
Geen friteuse? Doe frituurolie in een wokpan op diep pan en laat deze fungeren als friteuse. Gebruik een thermometer om de temperatuur te controleren.’
Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…
Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…