Ingrediënten:
Ca. 75 koekjes (met koekjespers)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190°C, onder en boven warmte.
Doe de boter in de kom van de keukenrobot, samen met de suiker en zout.
Klop dit met een “K” opzetstuk romig gedurende 3 minuten op medium snelheid.
Voeg het ei, vanilleboonpasta en pistache emulsie toe en klop verder tot het ei is opgenomen.
Doe de kleurstof erbij en klop even door.
Meng de bloem met maïzena en pistache en voeg in 3 delen toe. Klop door toch het volledig is opgenomen en een homogeen deeg vormt.
Doe het deeg in een koekjespers (of spuitzak) en spuit figuurtjes op de bakplaat.
Bak de koekjes in de oven ca. 11 minuten.
De koekjes mogen net aan de randen beginnen kleuren en dan zijn ze goed.
Laat ze nog 5 a 10 minuten op de bakplaat en laat ze vervolgens verder afkoelen op een rooster.
Smelt de chocolade met cacaoboter in de microgolfoven (of au bain marie).
Start met 30 seconden per keer.
Net zo lang tot je nog wat stukjes witte chocolade hebt die nog niet gesmolten zijn.
Blijf gewoon roeren nu en al roerend gaan deze oplossen.
Dip een koekje in de chocolade , leg op een stuk bakpapier en doe er wat pistachenootjes op.
Laat volledig opstijven.
Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…
Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…