Romige tagliatelle met kippengehakt

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 150 gr tagliatelle
  • 300 gr kippengehakt
  • Peper, zeezout
  • Kippenkruiden
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 teen look, fijngeperst
  • 125 gr champignons, schijfjes
  • 100 gr verse spinazie
  • Handvol diepvries erwtjes
  • Verstegen toscane kruiden
  • Italiaanse kruiden
  • 30 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 2 dl kippenbouillon
  • 60 ml alpro soya cuisine
  • 60 ml melk
  • 40 gr geraspte Caciocavallo
  • Verse gehakte peterselie

Bereiding:

Doe in een ruime antikleefpan wat olie en bak hierin het kippengehakt op een medium hoog vuur.
Kruid met peper, zout en kippenkruiden.
Voeg sjalot en look toe en bak dit even mee.
Voeg er de champignons aan toe, bak 2 minuten mee en voeg dan de erwten en spinazie toe.
Wanneer de spinazie geslonken is, kruid je nog bij met toscane kruiden en italiaanse kruiden.
Haal uit de pan.
Kook ondertussen de tagliatelle volgens aanwijzing.
Doe in dezelfde pan de boter, smelt deze en voeg de bloem toe.
Bak de bloem even mee tot ze wat droger wordt en naar koekjes ruikt.
Zet het vuur iets zachter, voeg geleidelijk en onder voortdurend roeren de kippenbouillon toe, de melk en de room.
Voeg er de geraspte kaas aan toe. Roer goed door .
Is de saus net wat té dik, voeg dan nog wat melk toe.
Doe er de tagliatelle bij en roer goed los.
Voeg het gehakt-groenten mengsel toe, de gehakte peterselie en kruid bij indien nodig.
Serveer.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial