Tagliatelle met tomaten-groentensaus en chipolata

Ingrediënten:
Voor 2 personen

  • 300 gr chipolata worst
  • 200 gr tagliatelle
  • 1 kleine courgette, in blokjes
  • 1/2 rode paprika, in blokjes
  • 1 wortel, in blokjes
  • 1 teen look, fijngeperst
  • 1/2 sjalot, fijngesnipperd
  • 4 dl tomatenpassata
  • 20 gr tomatenconcentraat
  • 1/4 blokje groentenbouillon
  • Verse peterselie
  • 1 el spaghettikruiden
  • Olijfolie

Bereiding:

Kook de tagliatelle volgens aanwijzing op de verpakking.
Kruid de chipolata met peper en zout.
Bak de chipolata worstjes in een scheutje olijfolie op een medium vuur gedurende ca. 5-6 minuten.
Doe wat olijfolie in een ruime pan en fruit de sjalot en look op een medium hoog vuur.
Voeg de wortels toe en stoof 5 minuten onder deksel.
Voeg de courgette en paprika toe en stoof opnieuw een 5 minuutjes onder deksel.
Voeg de spaghettikruiden toe en het tomatenconcentraat, roer goed door en voeg er de tomatenpassata aan toe en het bouillonblokje.
Laat een paar minuutjes pruttelen.
Voeg er de tagliatelle aan toe en meng goed onder elkaar.
Serveer met de chipolata en wat verse peterselie.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial