Mac ’n cheese met hesp, courgette en tomaat

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 150 gr macaroni
  • 1/2 kleine courgette, in kleine blokjes
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 75 gr hesp, in blokjes
  • 25 gr bloem
  • 25 gr boter
  • 3 dl melk
  • 1 dl (soja)room
  • 75 gr geraspte cheddar
  • 25 gr geraspte gruyere
  • Peper, zeezout, nootmuskaat, naar smaak
  • Verse dragon, naar smaak
  • Verse peterselie, naar smaak

Bereiding:

Kook de macaroni.
Stoof de courgette aan in wat olijfolie, zet opzij.
Neem dezelfde pot en smelt hierin de boter op een medium vuur.
Doe er de bloem bij, roer goed met een garde en laat dit 1 minuutje meebakken.
Voeg er beetje bij beetje de melk en room aan toe,blijf goed doorroeren zodat je geen klonters hebt.
Zet het vuur iets lager.
Voeg de kruiden toe naar smaak en vervolgens de geraspte kazen.
Blijf roeren.
Meng de saus onder de macaroni en voeg de hesp, courgette en tomatenblokjes toe,
Serveer meteen.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial