Courgette lasagna

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 1 middelgrote courgette, in schijven van 0.5 cm
  • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes (natuur, met groenten, basilicum …)
  • 30 gr tomatenconcentraat
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 teen look, geperst
  • 2 el provençaalse kruiden
  • enkele blaadjes verse basilicum, fijngesneden
  • takje verse oregano, blaadjes fijngesneden
  • 1/4 blokje groentenbouillon
  • 250 gr varkens-kalfsgehakt
  • peper, zout en tabasco
  • water
  • 130 gr ricotta
  • 1 ei
  • 100 gr geraspte mozzarella

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C, hetelucht.
Vet een grillpan in met wat olijfolie en grill al de courgetteschijfjes. Zet opzij.
Doe wat olijfolie in een pannetje, fruit hierin de sjalot en look.
Voeg 1 el provençaalse kruiden toe en het tomatenconcentraat en laat even meebakken.
Voeg het gehakt toe en bak mee rul.
Doe het blijk tomatenblokjes erbij met de groentenbouillon en een scheutje water.
Roer goed door en laat de saus een 20 minuten pruttelen op een zacht vuur.
De saus moet niet te waterig zijn en mag dus flink inkoken.
Voeg de verse kruiden toe wanneer de saus klaar is.
Kruid bij met peper , zou en eventueel wat tabasco
Meng de ricotta met het ei goed los en voeg de helft van de mozzarella toe.
Kruid met peper en zout en 1 el provençaalse kruiden.
Neem een ovenschaal, de er een bodempje saus in, laagje gegrilde courgette en een laagje ricottamengsel
Opnieuw laagje saus, courgette en ricottamengsel. Ga door tot dit op is.
Werk af met de overige mozzarella.
Zet in de oven en bak gedurende ca. 20 a 25 minuten of tot de kaas licht goudbruin kleurt.
Werk af met wat extra kruiding.
Serveer eventueel met een eenvoudige pasta, brood… of eet het gewoon zo.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial