Aperohapje

Toast met italiaanse ham

Ingrediënten:
Voor ca. 10 stuks

  • 150 gr wit stokbrood of ciabatta
  • 20 gr meggle bbq kruidenboter
  • 100 gr prosciutto cotto
  • 60 gr philadelphia look en fijne kruiden
  • 15 a 20 ml alpro soya cuisine
  • Kerstomaatjes
  • 40 gr pecorino

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C , onder en boven warmte.
Snij het brood in toastjes can ca. 2 cm dik
Besmeer de broodjes met de bbq kruidenboter en bak ze ca. 12 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Snij ondertussen de ham in zeer fijne reepjes.
Meng de philadelphia met de room en meng de hamreepjes eronder.
Beleg de toastjes met het hammengsel en beleg met wat kerstomaatschijfjes en stukjes pecorino kaas.

receptenwijzer

Share
Published by
receptenwijzer

Recent Posts

Frangipanetaart met frambozen

Ingrediënten:Voor 1 taart van 23cm 1 vel bladerdeeg, kant en klaar Snufje zeezout 100 gr…

19 uren ago

No bake Cheesecake met fruit

Ingrediënten:Voor 1 cheesecake van ca. 16 cm øMaak de taart een dag op voorhand 200…

3 dagen ago

Ovengebakken wraprolletjes met groenten, kip en gehakt

Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…

1 week ago

Groentenpuree met kip-kaasballen

Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…

1 week ago

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

2 weken ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

2 weken ago