Bucatini met citroen , aubergine en garnalen

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 200 gr bucatini
  • 200 gr gekookte scampi (je kan natuurlijk ook verse nemen en ze bakken :))
  • 1 aubergine
  • 1 sjalot, fijngesneden,
  • 1 teen look, fijngeperst
  • 50 gr geraspte parmezaanse kaas
  • zeste en sap van 1 citroen
  • 60 ml kookvocht van de pasta
  • 50 ml kookroom
  • peper en zout
  • verse kruiden naar smaak: oregano, tijm, lavas
  • olijfolie

Bereiding:

Kook de bucatini gaar volgens de aanwijzing op de verpakking, neem wat kookvocht af voor de bereiding.
Snij de aubergine in fijne brunoise, doe wat olijfolie in een antikleef pan en bak de aubergine kort aan op een medium hoog vuur.
Neem uit de pan .
Doe opnieuw wat olijfolie in dezelfde antikleef pan, fruit op een medium vuur hierin de sjalot en look tot ze glazig zijn.
Doe de citroenzeste erbij , roer even om en blus met de helft van de citroensap. Doe het kookvocht erbij en de gemalen kaas, laat smelten.
Voeg opnieuw de aubergine toe , roer om en voeg eveneens de gekookte pasta toe.
Doe het overige citroensap erbij, roer om en vervolgens de kookroom.
Kruid met peper en zout en laat eventjes inbinden.
Voeg de garnalen toe en de versgesneden kruiden.
Serveer.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial