Aperohapje

Toast tomaat en kaas

Ingrediënten:
Voor 16 stuks

  • 300 gr ciabatta brood (mag ook afbak zijn)
  • 40 gr Meggle kruidenboter
  • 100 gr sneetjes gouda (of neem een kaas naar jouw keuze: mozzarella, geitenkaas, smeltkaas, emmental ….)
  • verse platte peterselie
  • olijfolie of pizza olie
  • 300 gr tomatensaus (bij voorkeur huisgemaakte)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 210°C , onder en boven warmte.
Snij de ciabatta ca. 2 cm dik.
Smeer wat kruidenboter op de broodjes en beleg ze met de tomatensaus en een sneetje kaas.
Zet in de oven en bak ze ca. 15 minuten.
Besprenkel met olie en werk af met takjes verse platte peterselie.

receptenwijzer

Share
Published by
receptenwijzer

Recent Posts

Frangipanetaart met frambozen

Ingrediënten:Voor 1 taart van 23cm 1 vel bladerdeeg, kant en klaar Snufje zeezout 100 gr…

8 uren ago

No bake Cheesecake met fruit

Ingrediënten:Voor 1 cheesecake van ca. 16 cm øMaak de taart een dag op voorhand 200…

2 dagen ago

Ovengebakken wraprolletjes met groenten, kip en gehakt

Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…

1 week ago

Groentenpuree met kip-kaasballen

Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…

1 week ago

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

2 weken ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

2 weken ago