Slaatjes

Salade met pasta, mozzarella, asperges, meloen en prosciutto

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 60 gr korte pasta (bv penne, spirelli, vlinderpasta, ….)
  • 150 gr witte asperges
  • Cantaloupe meloen
  • 100 gr prosciutto ham
  • 150 gr mini (buffel)mozzarellabolletjes
  • 100 gr veldsla
  • 50 gr mini komkommers (snack komkommer)
  • 40 gr pijnboompitten
  • verse basilicumblaadjes
  • olijfolie (eventueel met citroen)
  • balsamico azijn
  • peper

Bereiding:

Schil de asperges en snij in stukjes van 3 cm.
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Voeg de laatste 4 minuten de asperges eraan toen.
Spoel hem nadien onder koud water zodat de pasta afgekoeld is .
Snij de mini komkommer in fijne schijfjes.
Schil een stukje (zoveel jij wil) van de de cantaloupe meloen en snij het vruchtvlees in blokjes.
Rooster de pijnboompitjes in een hete antikleefpan. Let op , dit gaat zeer snel !
Verdeel de veldsla over de borden, verdeel de pasta-asperge over de borden, alsook de meloen en mini komkommer.
Rol de hamsneetjes wat nonchalant op en leg bij op de borden, samen met de bolletjes mozzarella, pijnboompitjes en wat blaadjes basilicum.
Maal er wat peper over , sprenkel er wat olijfolie over en balsamico azijn.

receptenwijzer

Recent Posts

Ovengebakken wraprolletjes met groenten, kip en gehakt

Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…

3 dagen ago

Groentenpuree met kip-kaasballen

Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…

5 dagen ago

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

1 week ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

1 week ago

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

2 weken ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

2 weken ago