Gegratineerde aspergerolletjes met zoete aardappelpuree

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 250 gr witte asperges, geschild
  • 500 gr zoete aardappel, geschild
  • 1 teentje look
  • 100 gr Marcassou Filet d’Ardenne
  • 1 a 2 smaaktomaten, in dunne schijfjes
  • Geraspte Emmental
  • Geraspte Gruyére
  • 50 ml melk
  • 50 gr boursin look en fijne kruiden
  • peper en zout
  • gedroogde provençaalse kruiden
  • peterselie , vers of gedroogd
  • verse peterselie
  • vuurvaste ovenschaal

Bereiding:

Kook de zoete aardappel gaar met het teentje look. Stamp tot een puree en kruid met peper en zout en peterselie.
Kook de asperges beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelijk van hoe dik de asperges zijn).
Meng de boursin met de melk tot een saus die je net kan uitspreiden. Gebruik eventueel wat extra melk als ze niet vloeiend genoeg is (let op: ze mag niet lopend zijn).
Verdeel de puree in de vuurvaste schaal.
Verdeel de asperges in 2 en rol ze in de plakjes filet d’Ardenne, leg de rolletjes op de puree.
Verdeel de schijfjes tomaat erover en spreid hierover het boursin mengsel.
Verdeel de kazen erover (hoeveelheid naar keuze) en werk af met een beetje gedroogde provençaalse kruiden.
Zet onder de grill tot de kaas goudbruin kleurt.
Serveer meteen.

Tip: Je kan de schotel ook perfect op voorhand maken.
Zet in dit geval de schaal in een voorverwarmde oven, hetelucht, van 170°C ca. 25 minuten .

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial