Bucatini met prei en rundsgehakt in een romige vadouvansaus

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 200 gr bucatini pasta
  • 250 gr rundsgehakt
  • 2 dikke preien , in ringen
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 teentje look, geperst
  • 2 dl volle room
  • 30 gr philadelphia look en fijne kruiden
  • 1 dl melk
  • 0.5 dl kookwater van de pasta
  • 1 el vadouvan, of naar smaak
  • 1 tl gehakte peterselie
  • 1 tl gehakte oregano
  • peper en zout
  • olijfolie
  • diepe stoofpan met deksel

Bereiding:

Kook de pasta gaar volgens aanwijzing. Bewaar wat van het pastawater.
Doe in een ruime diepe pan wat olijfolie en verhit op een medium hoog vuur.
Bak hierin het gehakt rul, voeg er de sjalot en look aan toe en de vadouvan kruiden. Laat dit even mee bakken.
Voeg er de preiringen aan toe, en de oregano, roer goed om en zet het vuur nu iets lager.
Zet even het deksel op de pan en laat een paar minuutjes stoven.
Voeg er de melk , room en philadelphia aan toe, laat rustig pruttelen tot de saus indikt.
Voeg er enkele lepels pastawater aan toe en laat nog een 2 minuten pruttelen.
Kruid bij met peper en zout en peterselie.
Voeg de bucatini bij de saus en meng goed onder elkaar.
Serveer meteen.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial