Penne en gehaktballetjes met ratatouille

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 130 gr penne

Voor de balletjes:

  • 400 gr gemengd gehakt
  • 1 teentje look, geperst
  • 1/2 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 el peterselie
  • 2 el gehaktkruiden
  • 3 el paneermeel
  • 1 ei

Voor de ratatouille:

  • rode paprika, in blokjes
  • 1/2 courgette, in blokjes
  • 1/2 aubergine, in blokjes
  • 3 tomaten, ontveld en in stukken
  • 1 teen look, gehakt
  • 1 rode ui, grofgehakt
  • Kruiden: 1 laurierblad, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn
  • Optioneel: 1 el euroma ratatouille mix
  • Peper en zout
  • 70 gr tomatenconcentraat
  • 3 dl water
  • Versgehakte peterselie
  • Olijfolie
KokenKoken

Bereiding:

Maak de ratatouille:
Doe een scheut olijfolie in een ruime stoofpan en laat warm worden op middenhoog vuur.
Doe de ui, look erin en stoof wat aan.
Doe er de verse kruiden mee in en de courgette en aubergine. Bak een paar minuutjes .
Doe er de paprika bij en het tomatenconcentraat, roer dit goed door.
Doe de verse tomaten erbij , euroma ratatouille kruidenmix en het water .
Roer even goed om en laar dit een 10 a 15 minuten pruttelen.
Breng op smaak met peper en zout.

Balletjes:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak het gehakt aan met het ei, paneermeel , peterselie, gehaktkruiden, look en sjalot.
Maak er mooie balletjes van.
Leg ze in een ovenschaal en bak de balletjes ca. 20 a 25 minuten.

Kook de penne volgens de aanwijzing op de verpakking.

Meng ratatouille (hoeveelheid bepaal je zelf) en de balletjes onder de penne.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial