Ingrediënten:
Voor 2 personen:
- 2 dikke (ca. 2.5 cm) sneden volkoren (zuurdesem)brood, geroosterd
- 125 gr mascarpone
- 1 el griekse yoghurt
- 1 el verse fijngehakte bieslook
- 1 el verse fijngehakte peterselie
- 1/2 teentje look fijngeperst
- 1 kl verse fijngehakte dille
- versgemalen peper
- zeste van 1/2 citroen en enkele druppels citroensap (sap naar eigen smaak)
- 150 gr gerookte zalm naar keuze
- jonge slamix
- 1 klein voorgekookt rode bietje, in schijfjes of enkele schijfjes uit een bokaaltje
Bereiding:
Meng de mascarpone met 1 el griekse yoghurt, de zeste en sap van citroen, peterselie, bieslook, dikke, look en wat verse peper.
Verdeel de kruidenmascarpone over de 2 sneden toast.
Leg er wat blaadjes jonge sla op.
Verdeel er wat bietjes over en werk af met rijkelijk wat gerookte zalm.
Please follow and like us: