Overnight oats met koffie

Overnight oats zijn een heel goed vullend ontbijtje on the go.
Je maakt het gemakkelijk de avond ervoor en werkt het in de ochtend nog snel af.
Maak het klaar in een bokaaltje en je neemt het makkelijk mee naar je werk.
De chia is een bron aan eiwitten, het vocht wordt opgenomen door de havermout en chia en er ontstaat een puddingachtige substantie.

Ingrediënten:
Voor 1 portie:

  • 30 gr havermout
  • 15 gr chia zaadjes
  • 1 el honing
  • 1 kl oploskoffie
  • 150 gr Melk (of alternatief naar keuze)
  • 60 gr griekse yoghurt
  • 1 (6 gr) speculaasje
  • 2 gr cacaopoeder

Bereiding:

Meng de Havermout met de chia zaadjes en doe ik een bokaaltje.
Meng de melk met de oploskoffie en roer tot deze volledig is opgelost.
Doe de koffie-melk bij de havermout, schroef het deksel op het potje en schud zodat het goed vermengd is.
Leg het speculaasje bovenop de pudding.
Zet dit een nachtje in de koelkast (of minstens 4 uur in de koelkast).
Meng de yoghurt met de honing.
Doe de yoghurt bij in het potje bovenop de havermout-chia pudding.
Werk af met wat cacaopoeder.

Eventueel kan je nog wat grofgehakte chocolade door je yoghurt mengen, of gebruik straciatelli griekse yoghurt.
Of heb je liever nog krokantere speculaasstukjes : verkruimel dan op het laatste het speculaasje over de yoghurt i.p.v. het mee in de pudding te doen (of vermeng met de yoghurt).

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial