Ingrediënten:
Ca. 1 kg appelmoes
Bereiding:
Snij de appelen in blokjes en doe in een ruime stoofpot.
Doe er 2 dl water bij en zet op een medium hoog vuur, breng aan de kook.
Laat een5 minuten zachtjes pruttelen onder deksel.
Voeg vanille en suiker toe, indien nodig nog extra water.
Laat opnieuw 5 minuten verder stoven onder deksel.
Stamp de appelen wat fijn met een pureestamper.
Je kan ze ook mixen.
Proef en vieg eventueel extra suiker toe.
Laat verder stoven tot het water grotendeels verdampt is.
Als je liever mousseline hebt, dan mix je de appelmoes en haal door een zeef.
Variatie:
Gebruik eens de helft jonagold en de helft granny smith.
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…
Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…