Ingrediënten:
Ca. 1 kg appelmoes

  • 8 grote appelen (jonagold), geschild en ontdaan van klokhuis
  • 2 a 3 dl water
  • Optioneel: 1 kl vanilleboonpasta
  • 3 el kristalsuiker (of suikervervanger zoals zusto, stevia, tagatesse …)

Bereiding:

Snij de appelen in blokjes en doe in een ruime stoofpot.
Doe er 2 dl water bij en zet op een medium hoog vuur, breng aan de kook.
Laat een5 minuten zachtjes pruttelen onder deksel.
Voeg vanille en suiker toe, indien nodig nog extra water.
Laat opnieuw 5 minuten verder stoven onder deksel.
Stamp de appelen wat fijn met een pureestamper.
Je kan ze ook mixen.
Proef en vieg eventueel extra suiker toe.
Laat verder stoven tot het water grotendeels verdampt is.

Als je liever mousseline hebt, dan mix je de appelmoes en haal door een zeef.

Variatie:
Gebruik eens de helft jonagold en de helft granny smith.

receptenwijzer

Share
Published by
receptenwijzer
Tags: appelmoes

Recent Posts

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

1 dag ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

3 dagen ago

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

5 dagen ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

1 week ago

Volkoren havermout koekjes

Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

1 week ago

Groentecurry met steak en noedels

Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

2 weken ago