Ingrediënten:
Voor ca. 15 koekjes
- 85 gr zachte roomboter
- 80 gr poedersuiker
- 1 ei
- 160 gr tarwebloem
- 15 gr amandelmeel
- 40 gr maizena
- 25 gr gecondenseerde melk
- 20 gr gevriesdroogde rode vruchten
- 5 ml vanile extract
- Spuitzak met stervormige spuitmondje (grote opening)
- Bakplaat, anti kleef
- Sprinkles
- 100 gr witte chocolade callets
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170°C, onder en boven warmte.
Doe de gevriesdroogde vruchten in een blender en mix fijn. Hou een klein beetje apart voor de decoratie achteraf.
Klop met een elektrische mixer de boter met de suiker cremig in 3 minuten, op hoge snelheid. Voeg het ei eraan toe en mix door tot het volledig is opgenomen. Voeg er de gecondenseerde melk en de vanille aan toe.
Meng de bloem met de maizena , amandelmeel en de rode vruchtenpoeder. Klop met een garde even door , zodat het goed vermengd is.
Doe bloemmengsel bij het botermengsel en klop met de mixer , op lage snelheid, tot een homogeen deeg.
Doe het beslag in de spuitzalk en spuit rozetjes op de bakplaat.
Zet ze in de oven voor ca. 12 minuten.
Koekjes zijn nog wat zacht als ze uit de oven komen, dus laat ze 5 minuten rusten op de plaat en laat daarna volledig afkoelen op een rooster.
Smelt de chocolade en dip de koekjes er half in.
Leg ze op een bakpapier , bestrooi met sprinkles naar keuze en wat van de gemalen rode vruchten.
Laat de chocolade uitharden.