Ingrediënten :
Voor een 80 tal koekjes:
- 225 gr roomboter op kamertemperatuur
- 150 gr kristalsuiker
- 1 gr zeezout
- 1 groot ei
- 275 gr bloem
- 20 gr cacaopoeder
- 1/2 tl appelazijn
- 1 el Lorann Red Velvet Emulsie (online bij verschillende bakshops te vinden)
- 1 tl vanille extract
- Koekjespers of spuitzak met spuitmondje naar keuze
- anti kleef bakplaat (bv wilton)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C , onder en boven warmte.
Klop de boter samen met de suiker en zout cremig in een standmixer op hoge snelheid , gedurende 3 minuten.
Voeg het ei , vanille extract en de emulsie eraan toe en klop 1 minuutje goed door tot het ei is opgenomen. Meng de azijn erdoor.
Zeef de bloem met de cacaopoeder en voeg bij het botermengsel. Meng tot de bloem volledig is opgenomen.
Doe het deeg in een koekjespers of een spuitzak met een spuitmondje naar keuze en spuit figuurtjes op de bakplaat.
Bak de koekjes in ca. 8 minuten. Laat ze een minuutje afkoelen op de bakplaat en vervolgens verder op een rooster.
Bewaar de koekjes in een koekjestrommel.
Please follow and like us: