Boterkoekjes met sinaasappelsmaak

Ingrediënten:
Voor ca. 30 koekjes

  • 80 gr zachte roomboter , op kamertemperatuur
  • 40 gr poedersuiker
  • mespuntje zeezout
  • 15 gr eiwit
  • 90 gr tarwebloem
  • 20 gr maïzena
  • 1 el sinaasappelextract (niessen massey) of Lorann Sinaasappel emulsie
  • geroosterde hazelnoten (optioneel)
  • koekjespers of spuitzak met een stervormige spuitmond
  • non stick bakplaat (bv Wilton)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 °C , onder en boven warmte.

Klop de boter cremig met de suiker en het zout .
Voeg het eiwit eraan toe en het sinaasappelextract , meng dit goed door .
Zeef de bloem en maïzena , voeg bij het botermengsel en vermeng dit goed.
Doe het beslag in de koekjespers of doe het in de spuitzak.
Neem de bakplaat , zonder enig papier en spuit met de pers of de spuitzak figuurtjes op de bakplaat. Duw een hazelnoot in het deeg (optioneel)
(Het is belangrijk dat je een non stick bakplaat gebruikt en er dus ook geen bakpapier oplegt. De koekjes blijven plakken op de plaat als je ze erop spuit en na het bakken zullen ze dan ook makkelijk te verwijderen zijn.
Gebruik je bakpapier , dan gaan de figuurtjes moeilijk blijven plakken tijdens het spuiten).
Zet de koekjes in de oven en bak ze ca. 20-22 minuten.
Laat ze 2 minuten koelen op de bakplaat en laat ze vervolgens verder koelen op een rooster.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial