Ingrediënten:
Voor 2 personen:
- 250 gr spaghetti
- 1/2 bloemkool in roosjes
- 300 gr kipfilet , in blokjes
- kippenkruiden
- 3 dl melk
- 30 gr boter
- 30 gr bloem
- 50 gr cheddar , geraspt
- 30 gr emmental geraspt
- peper, zout, nootmuskaat
- gehakte verse krulpeterselie
Bereiding:
Kook de bloemkoolroosjes in ruim water, ongeveer 8 minuten.
Haal ze met en schuimspaan uit de kom en kook in hetzelfde water de spaghetti .
Kruid de kippenblokjes met kippenkruiden.
Verhit olijfolie in een ruime kom en bak de kippenblokjes aan . Haal ze uit de pan.
Doe er de boter in , laat smelten en voeg de bloem toe. Meng goed door en laat een 2 tal minuten drogen .
Voeg de melk toe en laat onder voortdurend roeren indikken.
Voeg de 2 soorten kaas toe en kruid met peper en zout , nootmuskaat.
Als de saus toch wat de dik is , voeg je wat extra melk toe.
Voeg er de bloemkoolroosjes aan toe en de kippenblokjes. Zet op een zacht vuurtje.
Giet de pasta af en vermeng de spaghetti meteen met de saus .
Serveer met wat gehakte peterselie.