Kerst & eindejaar

Ravioli met pompoen, pecorinosaus en truffel

Ingrediënten:
Voor 2 personen

  • 250 gr verse ravioli met pompoen (bv bertagni)- of je kan ze zelf maken
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 50 ml melk
  • 60 ml room
  • 20 gr versgeraspte pecorino
  • Truffelolie
  • Zwarte truffel (Of welke beschikbaar is volgens seizoen)
  • Platte peterselie

Bereiding:

Kook de ravioli volgens aanwijzing, neem dan met een schuimspaan uit het water.
Maak de saus.
Smelt de boter op een medium vuur, voeg de bloem toe en laat even drogen. Doe er de melk al roerend bij , ook de room. Laat dit even doorpruttelen.
Voeg er de geraspte pecorino aan toe en roer even goed door. Rasp er wat truffel onder naar smaak, en peper en zout.
Schik de ravioli in een bord en lepel er wat saus over.
Werk af met wat platte peterselie en wat schaafsel van truffel en enkele druppels truffelolie.

receptenwijzer

Recent Posts

Groentenpuree met kip-kaasballen

Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…

3 uren ago

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

3 dagen ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

5 dagen ago

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

1 week ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

1 week ago

Volkoren havermout koekjes

Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

2 weken ago