Boekweitpannenkoeken

Ingrediënten:

Ca 10 stuks

  • 150 gr speltbloem
  • 250 gr boekweitmeel
  • 4 eieren
  • 1 gr zeezout
  • 750 a 800 ml melk
  • Boter

Bereiding:

Meng de bloem met zout , voeg de eieren toe en de melk. Mix met een staafmixer tot een klontervrij beslag. Indien het beslag toch nog niet vloeiend genoeg is, voeg nog wat extra melk toe.

Zorg dat je pan al goed heet is , Doe een klontje boter in de pan , doe een flinke lepel beslag erin .
Zet het vuur ondertussen medium hoog. Wanneer de bovenzijde begint te drogen en kleine putjes vertoont, de randen lichtjes goudbruin kleuren, draai dan de pannenkoek om. Bak een 2 minuten aan de andere kant.
Ga zo door tot al het beslag op is.
Serveer met hartige of zoete toppings.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial